Ψωρίαση και Ακμή

Η Ψωρίαση όπως διατυπώνεται στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ (WIKIPEDIA) 
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Προκαλεί συνήθως κόκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Η λεπιδώδεις αυτές κηλίδες, που προκαλούνται από ψωρίαση, ονομάζονται ψωριασικές πλάκες (περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος). Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί-λευκή απόχρωση. Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικώ οργάνων. Σε αντίθεση με το έκζεμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στην εσωτερική πλευρά των αρθρώσεων.
Η διαταραχή είναι μια χρόνια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που ποικίλλει σε βαρύτητα από εντοπισμένες μπαλώματα για να ολοκληρωθεί η κάλυψη του σώματος. Τα νύχια των χεριών και των ποδιών επηρεάζονται συχνά (ψωριασική δυστροφία των νυχιών) και μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένο εύρημα. Η ψωρίαση μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή των αρθρώσεων, η οποία είναι γνωστή ως ψωριασική αρθρίτιδα. Δέκα με δεκαπέντε τοις εκατό των ατόμων με ψωρίαση έχουν ψωριασική αρθρίτιδα.
Η αιτία της ψωρίασης δεν είναι γνωστή, αλλά πιστεύεται ότι έχουν μια γενετική συνιστώσα. Παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσει την ψωρίαση περιλαμβάνουν άγχος, την απόσυρση των συστηματικών κορτικοστεροειδών, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες, αλλά λόγω της χρόνιας φύσης της είναι μια πρόκληση για τη θεραπεία.
Η Ψωρίαση πιθανώς μια από τις μεγαλύτερες γνωστές ασθένειες του ανθρώπου και ταυτόχρονα από τις πιο παρεξηγημένες. Μερικοί μελετητές θεωρούν τη ψωρίαση να έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των προϋποθέσεων του δέρματος που ονομάζεται tzaraat στην Αγία Γραφή. Σε πιο πρόσφατες περιόδους η ψωρίαση συχνά περιγράφεται ως μια ποικιλία από λέπρα. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τον όρο lepra (λέπρα) για φολιδωτό δερματικές παθήσεις. Χρησιμοποίησαν τον όρο ψώρα για να περιγράψει φαγούρα δερματικές παθήσεις. Έγινε γνωστό ως lepra'Willan του στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν Αγγλικά δερματολόγους Robert Willan και Thomas Bateman αυτό διαφοροποιείται από άλλες ασθένειες του δέρματος. Λέπρα, είπαν, διακρίνεται από την κανονική, κυκλική μορφή εμπλάστρων, ενώ η ψωρίαση είναι πάντα παράτυπες. Willan εντόπισε δύο κατηγορίες:leprosa Graecorumκαιψώρα leprosa.
Παρόλο που μπορεί να έχουν οπτικά και, αργότερα, σημασιολογικά, συγχέεται με τη λέπρα, δεν ήταν μέχρι το 1841 ότι η κατάσταση δόθηκε τελικά το όνομαψωρίασηαπό το βιενέζικο δερματολόγο Ferdinand von Hebra. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξηψώραπου σημαίνεισεφαγούρα.
Ήταν κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ότι η ψωρίαση δεν διαφοροποιούνται περαιτέρω σε συγκεκριμένα είδη. Η Ψωρίαση είναι μια δυσλειτουργία η οποία επιδρά στο δέρμα και τις αρθρώσεις. Συνήθως προκαλεί κόκκινες φολιδωτές κηλίδες στο δέρμα. Οι φολιδωτές κηλίδες που προκαλούνται από την ψωρίαση, οι οποίες λέγονται συνήθως ψωριασικές πλάκες, είναι περιοχές φλεγμονής και υπερβολικής παραγωγής δερματικών κυττάρων. Οι πλάκες σχηματίζονται καθώς μια μεγάλη ποσότητα δερματικών κυττάρων συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο και το δέρμα παίρνει με ένα ασημί ή άσπρο χρώμα. Οι πλάκες εμφανίζονται συχνά στουςαγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και στο κεφάλι ή τα γεννητικά όργανα. Για τις περισσότερες μορφές Ψωρίασης έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι μεταδοτικές. Παρόλο που υπάρχουν αναφορές για μετάδοση Ψωρίασης με ελαφρή τυχαία επαφή, τα ακριβή αίτια της Ψωρίασης δεν είναι ακόμη γνωστά και αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Οι περιπτώσεις στις οποίες έχει αναφερθεί μετάδοση της Ψωρίασης αφορούν γενικά πολύ έντονες εκδηλώσεις της Ψωρίασης κατά Πλάκας, με άσπρα φολιδωτές κηλίδες αντί για το συνηθισμένο κόκκινο χρώμα που έχουν οι πιο ελαφριές μορφές.
Η δυσλειτουργία είναι χρόνιας μορφής, εμφανίζεται κατ' επανάληψη ή με ένταση που ποικίλει από μικρές μεμονωμένες κηλίδες στο δέρμα έως πλήρη κάλυψη ολόκληρου του δερματικού ιστού. Επιδρά συχνά στα νύχια των χεριών και των ποδιών (ψωριασική δυστροφία των νυχιών) — αυτό μπορεί να είναι και το μοναδικό σύμπτωμα μερικές φορές. Η Ψωρίαση μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονή των αρθρώσεων, γνωστή και ως Ψωριασική Αρθρίτιδα. Περίπου το δέκα έως και δεκαπέντε τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν ψωρίαση εμφανίζουν κάποια στιγμή και ψωριασική αρθρίτιδα.
Δεν είναι γνωστή η ακριβής αιτία της ψωρίασης, αλλά πιστεύουμε ότι έχει και κάποιο γενετικό παράγοντα. Διάφοροι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε έξαρση της ψωρίασης. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τοστρες, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, και το κάπνισμα. Τα άτομα που πάσχουν από ψωρίαση μπορεί να υποφέρουν και από κατάθλιψη ή να έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση. Γι αυτό ένας σημαντικός παράγοντας στην εκτίμηση της σοβαρότητας ενός περιστατικού ψωρίασης είναι και η ποιότητα ζωής. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες, αλλά ακριβώς λόγω της χρόνιας μορφής και της επανεμφάνισης της ψωρίασης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Παρακάτω υπάρχουν περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκε γανοθεραπεία για την απαλλαγή από την ψωρίαση αλλά και την ακμή.


Αν σας ενδιαφέρει να αγοράσετε τα υπέροχα προϊόντα μας επισκεφθείτε το site μας : http://stelios.dxnnet.com/products


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου